Herdenking 75 jaar bevrijding

26 november 2019

Mobiele escaperoom ‘The Kazemat’ is woensdagmiddag in het bijzijn van verschillende genodigden officieel geopend door wethouder Marinus Biemans. Dit project, dat in samenwerking met Stichting Prodas, Lucky Seventh en Experience Republic is ontstaan, heeft als doel minstens 1000 kinderen van acht verschillende scholen uit Deurne ontdekkend te laten leren.

De Willibrordusschool in Deurne heeft woensdagmiddag de primeur. Daar kunnen de leerlingen van groepen 5/6 en 7/8 de Tweede Wereldoorlog beleven in een escape room, die speciaal voor de herdenking van 75 jaar bevrijding is ontwikkeld.

'Escape the kazemat' neemt kinderen mee in een reis door de oorlog waarin zij spelenderwijs leren wat de Tweede Wereldoorlog inhield en wat voor impact het had op onze regio. In de virtuele oorlogsbunker, ofwel kazemat, treffen ze allerlei attributen uit de Tweede Wereldoorlog aan en ook de geluiden die uit de mobiele ruimte komen zijn levensecht. ,,Leuk en ook best wel spannend. Als je de herrie van de vliegtuigen hoort, schrik je toch wel even", vertelt Ties van groep 7/8. 

Lees hier het artikel van het ED
Lees hier het artikel van DMG
Lees hier het artikel van Weekblad voor Deurne

Terug naar overzicht